اخیرا یک استارت آپ ایدهای را مطرح کرده است و اظهار کرده میتوان یک محصول شبه گوشت را از زیست تودههای چوبی تولید کرد.
شاید بتوان تصور کرد که افراد در آینده برای تهیه سس بولونیز به جای استفاده از گوشت چرخ کرده، از خاک اره، بقایای چوب و بوتههای جنگلی استفاده کنند. سس بولونز یک سس بر پایه گوشت در غذاهای ایتالیایی است که خاستگاه آن شهر بولونیا است. هدف استارت آپ NoA Biosciences، حل مشکلات در زنجیره غذایی با تبدیل زیست توده چوب به غذا است. راه حل آنها نه یک ماده تشکیل دهنده، بلکه یک محصول کامل است که میتوان از آن در انواع مختلفی از غذاها اعم از برگر، سس پاستا، روی پیتزا یا در یک پیراشکی استفاده کرد.
"کوئن ونتینک"(Koen Wentink) با اشاره به بنیانگذار فرانسوی این استارت آپ به نام “ژیل آمسالم Gilles Amsallem اظهار کرد: NoA در زبان فرانسوی به معنای هیچ حیوانی (no animal)است.
سایت آی او گفتگویی با ونتینک یکی از بنیانگذاران و مدیرعامل این استارتآپ انجام داده است و در این خبر بیشتر درباره استارتآپ گفته است.
اول اینکه چرا از قارچ استفاده میکنید؟
اگر از زیست توده چوبی به عنوان ماده پایه استفاده کنیم میتوانیم به تولید قارچ در گام بعدی نیز فکر کنیم. آنها همچنین در طبیعت روی چوب رشد میکنند و کارشناسان آشپزی همگی موافقند که محصولات مبتنی بر قارچ به طور کلی طعم خوشمزهای دارند.
بنابراین شما در حال تبدیل زیست توده چوبی به یک محصول شبه گوشت هستید. چطور این کار را انجام میدهید؟
به طور خلاصه، ما زیست توده چوبی را به بستری تبدیل میکنیم که روی آن قارچ رشد میکند. این زیست توده میتواند هر چیزی همانند خاک اره، بقایای چوب باقی مانده از شرکتهای فرآوری چوب یا زیر بوتههای جنگلی باشد. در هر صورت، برای محصول نهایی ما، نیازی به قطع درخت نیست. این قارچها روی آن بسترها پیوند زده میشوند، رشد میکنند و در نهایت به محصولی مبتنی بر قارچ تبدیل میشوند که تقریبا محتوای پروتئینی مشابه گوشت دارد. ما آن محصول نهایی را به عنوان یک محصول تازه به رستورانها، کترینگها و در نهایت به مصرفکنندگان میفروشیم.
با مواد باقی مانده چه میکنید؟
بسیاری از مواد مغذی همچنان در بستری که باقی مانده است وجود دارد. ما آن را به عنوان کود زیستی یا غذا برای حشرات بازیافت میکنیم. بنابراین، ما غذا و خوراک را از مواد زائد تولید میکنیم، بدون اینکه خودمان ضایعاتی تولید کنیم. زیست توده را میتوان ارزان خریداری کرد و حتی گاهی اوقات رایگان است. این چیزی است که محصول ما را مقرون به صرفه نگه میدارد. همه موافق هستند که ما باید کمتر گوشت بخوریم، اما در این صورت شما به جای گوشت به مصرف جایگزینهای خوشمزه و مقرون به صرفه روی میآورید.
در حال حاضر :
ما در حال افزایش دور اول بودجه خود هستیم. و در حال حاضر در مرحله نسبتاً پیشرفته ای از مذاکرات با چند سرمایه گذار هستیم. ما امیدواریم که همراه با آنها بتوانیم اولین تولید انبوه خود را آغاز کنیم. یک تا دو سال طول می کشد تا محصول ما در مقیاس انبوه در دسترس باشد. در این بین، ما به دنبال این هستیم که چگونه می توانیم توسعه آن را تسریع کنیم. به عنوان مثال، ما به زودی شروع به ساختن دستور العمل ها با سرآشپزها خواهیم کرد و محصولات خود را در رستوران ها آزمایش خواهیم کرد.
ما تحت تأثیر هیچکدام از مسائل زنجیره تأمین یا تأثیرات آب و هوایی قرار نداریم. به عنوان مثال، شرکتهایی که از نخود برای جایگزینهای گوشت خود استفاده میکنند اخیراً به دلیل خشکسالی بازده کمتری داشتهاند. این بر ما تأثیری ندارد، ما با زیست توده شروع می کنیم، با خود مواد خام. روش تولید ما نیز در مقایسه با بسیاری از رقبای ما به سرمایه گذاری کمتری نیاز دارد.
و در نهایت :
ماموریت ما این است که ظرف ده سال یک میلیون تن محصول بفروشیم. این یک رقم بزرگ و جاه طلبانه است. این بدان معناست که تا پنج سال دیگر در اروپا و آمریکا به صورت تجاری تولید خواهیم کرد.
منابع
https://innovationorigins.com/en/hamburger-made-using-sawdust-noa-biosciences-makes-sustainable-meat-substitute-from-woody-biomass
https://www.isna.ir/news/1401051108365/%D8%AA%D9%88%D9%84%DB%8C%D8%AF-%D9%87%D9%85%D8%A8%D8%B1%DA%AF%D8%B1-%D8%A8%D8%A7-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D9%81%D8%A7%D8%AF%D9%87-%D8%A7%D8%B2-%D8%AE%D8%A7%DA%A9-%D8%A7%D8%B1%D9%87