معرفی گروه علوم و صنایع غذایی

  • به نام خداوند جان و خرد

    گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با برگزاری برنامه های آموزشی و پژوهشی در رشته های علوم و صنایع غذایی و همچنین بهداشت و ایمنی مواد غذایی مسئول تعلیم دانشجویان داخلی و خارجی به هدف پرورش مدیران، پژوهشگران و مسئولان فنی در کارخانجات صنایع غذایی و نیز ارگانهای دولتی مربوطه می باشد. همچنین این گروه در زمینه پژوهش های بین المللی، فناورانه و ارتباط با صنعت در سطح استان و منطقه پیشرو می باشد.
     
    تاریخچه

    اولین دوره دانشجویان رشته کارشناسی پیوسته علوم و صنایع غذایی- گرایش کنترل کیفی و بهداشتی در نیمسال دوم 92-91 در قالب گروه علوم تغذیه پذیرش شدند. در سال 94 گروه های "علوم تغذیه" و "علوم و صنایع غذایی" از هم تفکیک شده و به طور مستقل به فعالیت خود ادامه دادند. در همین سال گروه علوم و صنایع غذایی موفق به پذیرش اولین دوره دانشجویان در مقطع کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی- گرایش کنترل کیفی و بهداشتی گردید. سپس در سال 96 اولین دوره دانشجویان کارشناسی ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی پذیرفته شدند. در آخرین فعالیت گسترش گروه، پس از حدود دو سال پیگیری مداوم سرانجام در سال 1400 اولین دوره دانشجویان دکترای تخصصی در رشته بهداشت و ایمنی مواد غذایی پذیرش شدند.

     

     ماموریت 

    ماموریت گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تربیت نسل متعهد و متخصصی از کارشناسان علوم غذایی در رشته ها و مقاطع مختلف جهت خدمت در عرصه های صنعتی، تحقیقاتی و آموزشی کشور است. 

     

     رسالت

    •  آموزش دانشجویان در مقاطع مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی جهت کسب دانش نظری و مهارت های عملی متناسب با نیاز تخصصی جامعه در رشته های "علوم و صنایع غذایی" و "بهداشت و ایمنی مواد غذایی"

    •  پرورش دیدگاه و عملکرد پژوهشی دانشجویان به خصوص در مقاطع تحصیلات تکمیلی با تاکید بر پژوهش های کاربردی متناسب با نیاز جامعه 

    چشم انداز

      از چشم اندازهای گروه علوم و صنایع غذایی می توان به برنامه ریزی در خصوص جذب اعضای هیئت علمی مستعد و توانمند، افزایش همکاری با دانشگاه های معتبر داخلی و خارجی، طراحی، راه اندازی و تجهیز آزمایشگاه‌های آموزشی-تحقیقاتی، افزایش جذب دانشجویان خارجی، افزایش توانمندی علمی به عنوان قطب علوم و صنایع غذایی در غرب کشور، ارتباط با کارخانجات غذایی به جهت شناسایی و حل مشکلات صنعتی و بهبود فرایند تولید، نیل به سطوح بالاتر علمی در کشور و در نهایت بهبود سلامت و تغذیه مردم اشاره کرد. همچنین راه اندازی آزمایشگاه مرجع کنترل مواد غذایی، تاسیس مرکز نوآوری و فناوری محصولات غذایی و جذب دانشجوی دکترای تخصصی علوم و صنایع غذایی- گرایش کنترل کیفی و بهداشتی از اهداف میان مدت این گروه می باشد.

     اهداف

    •   انجام پژوهش های تخصصی، کاربردی و بین رشته ای در سطح کشور و بین الملل در جهت نیل به قطب علمی کشور
    • جذب دانشجویان و فراگیران خارجی
    • برگزاری کارگاه های فوق برنامه تخصصی با همکاری سایر سازمان ها در سطح کشور
    • افزایش اطلاع رسانی به جامعه در زمینه مواد غذایی در استان کرمانشاه
    • ارتقای کمیت و کیفیت آموزش و پژوهش

    اولویت های پژوهشی

    بهبود و ارتقای کیفیت مواد غذایی (از جمله تولید غذاهای فرا سودمند)، توسعه روش های تجزیه و کنترل کیفیت مواد غذایی، استفاده از تکنولوژی های نوین در تولید و نگهداری مواد غذایی، مدلسازی و بهینه یابی فرایندهای تولید و نگهداری مواد غذایی، کاهش ضایعات مواد غذایی، بسته بندی نوین مواد غذایی، کاربرد علم نانو در علوم و صنایع غذایی، ایمنی شیمیایی و میکروبی مواد غذایی

     

     توانمندی ها مورد انتظار دانش آموختگان 

    • کسب مهارت های مورد نیاز کشور در زمینه صنایع غذایی
    • ارائه ایده های کاربردی در جهت رفع مشکلات صنایع غذایی، ایمنی و امنیت غذایی
    • موفقیت و پذیرش در آزمون های سراسری مقاطع بالاتر

     

    توانمندی ها و دستاوردها

    از دستاوردهای این گروه در سطح ملی و فراملی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

    • انجام تحقیقات مشترک با سایر دانشگاههای داخلی و خارجی
    •  چاپ بیش از 200 مقاله معتبر داخلی و خارجی
    •  ثبت بیش از 20 اختراع داخلی
    •  اجرا و راهنمایی پایان نامه و طرح تحقیقاتی در زمینه های مختلف علوم و صنایع غذایی،
    •  کسب عناوین فناور برتر، پژوهشگر برتر، استاد برتر اخلاق حرفه ای، استاد نمونه دانشگاه و پژوهشگر 1% پر استناد برتر توسط اعضای هیات علمی گروه
    •  طراحی سوالات استاندارد جهت آزمون های کنکور تحصیلات تکمیلی علوم پزشکی
    •  انجام آزمایشات تخصصی مواد غذایی
    •  برگزاری کارگاه‌ها و سمینارهای علمی و تخصصی در سطح استان و کشور
    •  ارتباط و همکاری مستمر با معاونت بهداشتی دانشگاه، غذا و داروی دانشگاه و همچنین انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور
    •  انجام طرحهای متعدد فناورانه و ارتباط با صنعت و مشاوره علمی به کارخانجات مواد غذایی

     همچنین دانشجویان گروه علوم و صنایع غذایی تاکنون موفق به کسب مقام دانشجوی نمونه دانشگاه و رتبه های برتر کنکور کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی شده اند.