به نام خداوند جان و خرد
گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم
پزشکی کرمانشاه با برگزاری برنامه های آموزشی و پژوهشی در رشته های علوم و صنایع
غذایی و همچنین بهداشت و ایمنی مواد غذایی مسئول تعلیم دانشجویان داخلی و خارجی به
هدف پرورش مدیران، پژوهشگران و مسئولان فنی در کارخانجات صنایع غذایی و نیز
ارگانهای دولتی مربوطه می باشد. همچنین این گروه در زمینه پژوهش های بین المللی،
فناورانه و ارتباط با صنعت در سطح استان و منطقه پیشرو می باشد.
تاریخچه
اولین دوره دانشجویان رشته کارشناسی
پیوسته علوم و صنایع غذایی- گرایش کنترل کیفی و بهداشتی در نیمسال دوم 92-91 در قالب
گروه علوم تغذیه پذیرش شدند. در سال 94 گروه های "علوم تغذیه" و "علوم و صنایع غذایی" از هم تفکیک شده و به طور مستقل به فعالیت خود ادامه
دادند. در همین سال گروه علوم و صنایع غذایی موفق به پذیرش اولین دوره دانشجویان
در مقطع کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی- گرایش کنترل کیفی و بهداشتی گردید. سپس
در سال 96 اولین دوره دانشجویان کارشناسی ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی پذیرفته
شدند. در آخرین فعالیت گسترش گروه، پس از حدود دو سال پیگیری مداوم سرانجام در سال
1400 اولین دوره دانشجویان دکترای تخصصی در رشته بهداشت و ایمنی مواد غذایی پذیرش
شدند.
ماموریت
ماموریت گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم
پزشکی کرمانشاه تربیت نسل متعهد و متخصصی از کارشناسان علوم غذایی در رشته ها و
مقاطع مختلف جهت خدمت در عرصه های صنعتی، تحقیقاتی و آموزشی کشور است.
رسالت
-
آموزش دانشجویان در مقاطع
مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی جهت کسب دانش نظری و مهارت های عملی
متناسب با نیاز تخصصی جامعه در رشته های "علوم و صنایع غذایی" و "بهداشت و ایمنی مواد غذایی"
-
پرورش دیدگاه و عملکرد پژوهشی دانشجویان به خصوص
در مقاطع تحصیلات تکمیلی با تاکید بر پژوهش های کاربردی متناسب با نیاز جامعه
چشم انداز
از چشم اندازهای گروه علوم و صنایع غذایی می توان به برنامه ریزی در خصوص جذب اعضای هیئت علمی مستعد و توانمند، افزایش همکاری با دانشگاه های معتبر داخلی و خارجی، طراحی، راه اندازی و تجهیز آزمایشگاههای آموزشی-تحقیقاتی، افزایش جذب دانشجویان خارجی، افزایش توانمندی علمی به عنوان قطب علوم و صنایع غذایی در غرب کشور، ارتباط با کارخانجات غذایی به جهت شناسایی و حل مشکلات صنعتی و بهبود فرایند تولید، نیل به سطوح بالاتر علمی در کشور و در نهایت بهبود سلامت و تغذیه مردم اشاره کرد. همچنین راه اندازی آزمایشگاه مرجع کنترل مواد غذایی، تاسیس مرکز نوآوری و فناوری محصولات غذایی و جذب دانشجوی دکترای تخصصی علوم و صنایع غذایی- گرایش کنترل کیفی و بهداشتی از اهداف میان مدت این گروه می باشد.
اهداف
- انجام پژوهش های تخصصی،
کاربردی و بین رشته ای در سطح کشور و بین الملل در جهت نیل به قطب علمی کشور
- جذب دانشجویان و
فراگیران خارجی
- برگزاری کارگاه های فوق
برنامه تخصصی با همکاری سایر سازمان ها در سطح کشور
- افزایش اطلاع رسانی به
جامعه در زمینه مواد غذایی در استان کرمانشاه
- ارتقای کمیت و کیفیت
آموزش و پژوهش
اولویت های پژوهشی
بهبود و ارتقای کیفیت مواد غذایی (از جمله
تولید غذاهای فرا سودمند)، توسعه روش های تجزیه و کنترل کیفیت مواد غذایی، استفاده
از تکنولوژی های نوین در تولید و نگهداری مواد غذایی، مدلسازی و بهینه یابی
فرایندهای تولید و نگهداری مواد غذایی، کاهش ضایعات مواد غذایی، بسته بندی نوین
مواد غذایی، کاربرد علم نانو در علوم و صنایع غذایی، ایمنی شیمیایی و میکروبی مواد
غذایی
توانمندی ها مورد انتظار دانش آموختگان
- کسب مهارت های مورد نیاز کشور در زمینه صنایع غذایی
- ارائه ایده های کاربردی در جهت رفع مشکلات
صنایع غذایی، ایمنی و امنیت غذایی
-
موفقیت و پذیرش در آزمون های سراسری مقاطع بالاتر
توانمندی ها و دستاوردها
از دستاوردهای این گروه در سطح ملی و فراملی می
توان به موارد زیر اشاره کرد:
- انجام تحقیقات مشترک با سایر دانشگاههای داخلی
و خارجی
- چاپ بیش از 200 مقاله معتبر داخلی و خارجی
- ثبت بیش از 20 اختراع داخلی
- اجرا و راهنمایی پایان نامه و طرح تحقیقاتی در
زمینه های مختلف علوم و صنایع غذایی،
- کسب عناوین فناور برتر، پژوهشگر برتر، استاد
برتر اخلاق حرفه ای، استاد نمونه دانشگاه و پژوهشگر 1% پر استناد برتر توسط اعضای
هیات علمی گروه
- طراحی سوالات استاندارد جهت آزمون های کنکور
تحصیلات تکمیلی علوم پزشکی
- انجام آزمایشات تخصصی مواد غذایی
- برگزاری کارگاهها و سمینارهای علمی و تخصصی در
سطح استان و کشور
- ارتباط و همکاری مستمر با معاونت بهداشتی
دانشگاه، غذا و داروی دانشگاه و همچنین انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی
کشور
- انجام طرحهای متعدد فناورانه و ارتباط با صنعت
و مشاوره علمی به کارخانجات مواد غذایی
همچنین
دانشجویان گروه علوم و صنایع غذایی تاکنون موفق به کسب مقام دانشجوی نمونه دانشگاه
و رتبه های برتر کنکور کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی شده اند.