معرفی گروه علوم و صنایع غذایی

  • به نام خداوند جان و خرد

    گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با برگزاری برنامه های آموزشی و پژوهشی در رشته های علوم و صنایع غذایی و همچنین بهداشت و ایمنی مواد غذایی مسئول تعلیم دانشجویان داخلی و خارجی به هدف پرورش مدیران، پژوهشگران و مسئولان فنی در کارخانجات صنایع غذایی و نیز ارگانهای دولتی مربوطه می باشد. همچنین این گروه در زمینه پژوهش های بین المللی، فناورانه و ارتباط با صنعت در سطح استان و منطقه پیشرو می باشد.
     
    تاریخچه

    اولین دوره دانشجویان رشته کارشناسی پیوسته علوم و صنایع غذایی- گرایش کنترل کیفی و بهداشتی در نیمسال دوم 92-91 در قالب گروه علوم تغذیه پذیرش شدند. در سال 94 گروه های "علوم تغذیه" و "علوم و صنایع غذایی" از هم تفکیک شده و به طور مستقل به فعالیت خود ادامه دادند. در همین سال گروه علوم و صنایع غذایی موفق به پذیرش اولین دوره دانشجویان در مقطع کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی- گرایش کنترل کیفی و بهداشتی گردید. سپس در سال 96 اولین دوره دانشجویان کارشناسی ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی پذیرفته شدند. در آخرین فعالیت گسترش گروه، پس از حدود دو سال پیگیری مداوم سرانجام در سال 1400 اولین دوره دانشجویان دکترای تخصصی در رشته بهداشت و ایمنی مواد غذایی پذیرش شدند.

     

     ماموریت 

    ماموریت گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تربیت نسل متعهد و متخصصی از کارشناسان علوم غذایی در رشته ها و مقاطع مختلف جهت خدمت در عرصه های صنعتی، تحقیقاتی و آموزشی کشور است. 

     

     رسالت

    •  آموزش دانشجویان در مقاطع مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی جهت کسب دانش نظری و مهارت های عملی متناسب با نیاز تخصصی جامعه در رشته های "علوم و صنایع غذایی" و "بهداشت و ایمنی مواد غذایی"

    •  پرورش دیدگاه و عملکرد پژوهشی دانشجویان به خصوص در مقاطع تحصیلات تکمیلی با تاکید بر پژوهش های کاربردی متناسب با نیاز جامعه 

    چشم انداز

      از چشم اندازهای گروه علوم و صنایع غذایی می توان به برنامه ریزی در خصوص جذب اعضای هیئت علمی مستعد و توانمند، افزایش همکاری با دانشگاه های معتبر داخلی و خارجی، طراحی، راه اندازی و تجهیز آزمایشگاه‌های آموزشی-تحقیقاتی، افزایش جذب دانشجویان خارجی، افزایش توانمندی علمی به عنوان قطب علوم و صنایع غذایی در غرب کشور، ارتباط با کارخانجات غذایی به جهت شناسایی و حل مشکلات صنعتی و بهبود فرایند تولید، نیل به سطوح بالاتر علمی در کشور و در نهایت بهبود سلامت و تغذیه مردم اشاره کرد. همچنین راه اندازی آزمایشگاه مرجع کنترل مواد غذایی، تاسیس مرکز نوآوری و فناوری محصولات غذایی و جذب دانشجوی دکترای تخصصی علوم و صنایع غذایی- گرایش کنترل کیفی و بهداشتی از اهداف میان مدت این گروه می باشد.

     اهداف

    •   انجام پژوهش های تخصصی، کاربردی و بین رشته ای در سطح کشور و بین الملل در جهت نیل به قطب علمی کشور
    • جذب دانشجویان و فراگیران خارجی
    • برگزاری کارگاه های فوق برنامه تخصصی با همکاری سایر سازمان ها در سطح کشور
    • افزایش اطلاع رسانی به جامعه در زمینه مواد غذایی در استان کرمانشاه
    • ارتقای کمیت و کیفیت آموزش و پژوهش

    اولویت های پژوهشی

    بهبود و ارتقای کیفیت مواد غذایی (از جمله تولید غذاهای فرا سودمند)، توسعه روش های تجزیه و کنترل کیفیت مواد غذایی، استفاده از تکنولوژی های نوین در تولید و نگهداری مواد غذایی، مدلسازی و بهینه یابی فرایندهای تولید و نگهداری مواد غذایی، کاهش ضایعات مواد غذایی، بسته بندی نوین مواد غذایی، کاربرد علم نانو در علوم و صنایع غذایی، ایمنی شیمیایی و میکروبی مواد غذایی

     

     توانمندی ها مورد انتظار دانش آموختگان 

    • کسب مهارت های مورد نیاز کشور در زمینه صنایع غذایی
    • ارائه ایده های کاربردی در جهت رفع مشکلات صنایع غذایی، ایمنی و امنیت غذایی
    • موفقیت و پذیرش در آزمون های سراسری مقاطع بالاتر

     

    توانمندی ها و دستاوردها

    از دستاوردهای این گروه در سطح ملی و فراملی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

    • انجام تحقیقات مشترک با سایر دانشگاههای داخلی و خارجی
    •  چاپ بیش از 200 مقاله معتبر داخلی و خارجی
    •  ثبت بیش از 20 اختراع داخلی
    •  اجرا و راهنمایی پایان نامه و طرح تحقیقاتی در زمینه های مختلف علوم و صنایع غذایی،
    •  کسب عناوین فناور برتر، پژوهشگر برتر، استاد برتر اخلاق حرفه ای، استاد نمونه دانشگاه و پژوهشگر 1% پر استناد برتر توسط اعضای هیات علمی گروه
    •  طراحی سوالات استاندارد جهت آزمون های کنکور تحصیلات تکمیلی علوم پزشکی
    •  انجام آزمایشات تخصصی مواد غذایی
    •  برگزاری کارگاه‌ها و سمینارهای علمی و تخصصی در سطح استان و کشور
    •  ارتباط و همکاری مستمر با معاونت بهداشتی دانشگاه، غذا و داروی دانشگاه و همچنین انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور
    •  انجام طرحهای متعدد فناورانه و ارتباط با صنعت و مشاوره علمی به کارخانجات مواد غذایی

     همچنین دانشجویان گروه علوم و صنایع غذایی تاکنون موفق به کسب مقام دانشجوی نمونه دانشگاه و رتبه های برتر کنکور کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی شده اند.

  • مدیر گروه

     

    دکتر مریم عزیزی 

         دکترای علوم و صنایع غذایی

         استادیار گروه علوم و صنایع غذایی

          رزمه علمی:  

      
       
    دکتر مریم عزیزی                    
        

    پیام مدیر گروه

    گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه از سال 1391 با هدف تربیت دانشجویان و پژوهشگران توانمند، ارتقای سطح کیفیت مواد غذایی در مقیاس آزمایشگاهی و صنعتی، و از همه مهمتر بهبود ایمنی و سلامت غذایی جامعه شروع به فعالیت کرد. این گروه طی سالهای گذشته مسیر رو به رشدی را طی کرده و در حال حاضر با فعالیت در 4 رشته-مقطع در زمینه های علوم و صنایع غذایی و همچنین بهداشت و ایمنی مواد غذایی آینده امیدوارکننده ای را پیش رو دارد. اعضای هیات علمی متخصص و متعهد این گروه تمام تلاش خود را در راستای پیشبرد اهداف علمی گروه و ارتقای کیفیت آموزشی و پژوهشی به کار می گیرند تا در آینده ای نه چندان دور به عنوان قطب علمی شاهد رشد و بالندگی این رشته در منطقه و کشور باشیم.

    شرح وظایف و اختیارات

    ·         تهیه برنامه اجرایی وظایف آموزشی و پژوهشی و خدماتی ارایه شده از طریق گروه بر اساس خط مشی شورای دانشکده با مشورت اعضای گروه قبل از شروع نیمسال تحصیلی و ارائه آن به رئیس دانشکده

    ·         ابلاغ برنامه های اجرایی و تکالیف عمومی اعضای هیأت علمی اعم از آموزشی، پژوهشی، درمانی و رعایت نظم و انضباظ کاری اعضای هیأت علمی گروه و نظارت بر حسن اجرای آنها

    ·         ارائه پیشنهاد در مورد محورهای موضوعات و اولویتهای تحقیقاتی در گروه

    ·         حمایت از طرحهای پژوهشی ارزنده ای که توسط اعضای هیأت علمی ارائه میشود و هدایت امور پژوهشی و نظارت بر حسن انجام آنها

    ·         اظهار نظر در مورد بورس ها، فرصتهای مطالعاتی و ماموریتهای اعضای گروه و پیشنهاد آن به رئیس دانشکده

    ·         پیشنهاد استخدام اعضای هیأت علمی به رئیس دانشکده

    ·         تجدید نظر مستمر در برنامه ها با توجه به آخرین پیشرفتها و تغییرات و تحولات و تسلیم این برنامه ها به مراجع ذیربط

    ·         تشکیل منظم و اداره جلسات شورای گروه و ارسال گزارش کار، مصوبات پیشنهادها و نظریات جمعی گروه به رئیس دانشکده

    ·         انعکاس مشکلات گروه اعم از مشکلات نیروی انسانی، تجهیزاتی و مشکلات فرایندی گروه به رئیس دانشکده

    ·         ارزیابی کار سالانه اعضای گروه و گزارش آن به رئیس دانشکده

    ·         یافتن راهکارهای مناسب جهت ایجاد ارتباط هر چه بیشتر بین گروههای بالینی و علوم پایه

    ·         تلاش جهت ارتقای همه جانبه اعضای محترم هیأت علمی گروه

    کارشناس گروه علوم و صنایع غذایی

    خانم سپیده چقاکبودی 

         کارشناس صنایع  غذایی

         

    شرح وظایف

    • پیگیری و نگارش نامه های گروه
    •  ثبت و برنامه ریزی دستور کار جلسات گروه و نگارش صورتجلسات
    • اطلاع رسانی امور آموزشی، پژوهشی و فرهنگی به دانشجویان
    • انجام امور مربوط به تشکیل پرونده و ثبت اطلاعات دانشجویان جدید الورود در گروه 
    • انجام امور مربوط به کارآموزی دانشجویان کارشناسی
    • هماهنگی جلسات دفاع از پروپوزال و پایان نامه دانشجویان تحصیلات تکمیلی 
    • ثبت و بررسی حضور و فعالیتهای آموزشی و پژوهشی دانشجویان تحصیلات تکمیلی در دفترچه ثبت فعالیت  
    • بررسی وضعیت تحصیلی دانشجویان جهت انجام امور فارغ التحصیلی 
    • مشارکت در امر برگزاری امتحانات پایان ترم و امتحان جامع
    • مشارکت در تعیین برنامه هفتگی دوره آموزشی برای هر نیمسال و هماهنگی با اساتید 
    • مشارکت در ثبت فرم فعالیت های اعضای هیات علمی در هر نیمسال 
    • همکاری در برگزاری، ثبت و ارزشیابی جلسات، کارگاه ها، سمینارها و ژورنال کلاب ها 
    • پیگیری کمبودهای اقلام، کتاب و تجهیزات آموزشی، اداری و آزمایشگاهی 
    • گزارش روند برگزاری کالسها در هر نیمسال
    • • ثبت و بایگانی مدارک سنجه های اعتباربخشی رشته - مقاطع گروه 
    • به روز رسانی مطالب گروه در وب سایت دانشکده
    • انجام سایر امور مربوط به گروه که از طرف مدیر گروه
    تلفن:    37102011 - 083
    آدرس پست الکترونیک:  milad.rouhi@kums.ac.ir

     آدرس: استان کرمانشاه، شهر کرمانشاه، میدان ایثار، جنب بیمارستان فارابی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی

    کدپستی: 6719851552

    تلفن:    37102016 - 083
    آدرس پست الکترونیک: chaghakaboodisepideh@gmail.com

     آدرس: استان کرمانشاه، شهر کرمانشاه، میدان ایثار، جنب بیمارستان فارابی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی 

    کد پستی : 6719851351