گروه علوم تغذیه

به نام خداوند جان و خرد

تاریخچه 

گروه علوم تغذیه در سال 1388 به عنوان یکی از گروه‌های آموزشی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تحت عنوان گروه علوم تغذیه و صنایع غذایی فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی خود را آغاز کرد و در سال 1393 با کسب مجوز پذیرش دانشجو از هیئت بورد علوم تغذیه در مقطع کارشناسی ارشد رشته علوم تغذیه به عنوان اولین گروه تغذیه دانشگاههای علوم پزشکی غرب کشور وظیفه تربیت علمی و پژوهشی دانشجویان آن مقطع تحصیلی را عهده‌دار گردید. این گروه در سال 1394 از گروه صنایع غذایی جدا گردید و ادامه فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی خود را در قالب گروهی مستقل و به عنوان گروه علوم تغذیه ادامه داد. با پیگیریهای مستمر، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی کرمانشاه در سال 1396 راه اندازی و افتتاح گردید. این گروه در سال 1400 موفق به اخذ نظر موافق شورای گسترش دانشگاهها به منظور تربیت دانشجویان دکترای تخصصی تغذیه شده است. این گروه متشکل از اعضاء هیأت علمی متخصص در زمینه تغذیه جامعه و تغذیه بالینی و رژیم درمانی می‌باشد که آموزش دانشجویان رشته علوم تغذیه در مقاطع تحصیلات تکمیلی و همچنین انجام پژوهش های نوین در زمینه علم تغذیه را بر عهده دارد.

 

ماموریت : 

    * ماموریت گروه تغذیه این است که با مطالعه و آموزش تغذیه ، سبب بهبود وضعیت سلامت جامعه از طریق تحقیق ، آموزش و اطلاع رسانی درست شود. ما تغییرات ، مکانیسم ها و اثرات غذاها و اجزای غذایی برسلامت و خطر بیماری را مطالعه می کنیم. 

     * پیاده سازی و ارزیابی مداخلات تغذیه از جمله مداخلات مبتنی بر غذا و آموزش تغذیه و تاثیر آنها بر افراد، جامعه و سیاست های کلان و آموزش فراگیران تغذیه و متخصصان بهداشت آینده از دیگر ماموریت های ماست. 

رسالت: 

  • آموزش دانشجویان در مقطع کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی رشته علوم تغذیه به نحوی که دارای دانش نظری و مهارت عملی کافی در ارائه خدمات رژیم درمانی، آموزشی و پژوهشی باشند.
  •  آموزش نظری دانشجویان رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی در زمینه اصول تغذیه و رژیم درمانی در راستای ایجاد تعامل بین رشته ای و ارتباط میان رشته های مختلف در حوزه های علوم زیستی
  • رسیدن به وضعیت مطلوب امنیت غذا و تغذیه با هدف نهایی بهبود کیفیت زندگی جامعه 

چشم انداز:  

  • راه اندازی دوره های کارشناسی تغذیه، کارشناسی ارشد تغذیه بالینی و تغذیه در جامعه 
  • پژوهش های کاربردی در حوزه های تخصصی تغذیه با تاکید بر پژوهش های جامعه محور
  • کاهش بار بیماری های مزمن غیر واگیر در سطح استان با نهادینه کردن تغذیه صحیح در تمام سطوح جامعه

اهداف: 

  • راه اندازی دوره های بازآموزی در زمینه تغذیه جهت فارغ التحصیلان رشته تغذیه، پرستاری، مامایی، پزشکی و داروسازی
  • انجام پژوهش های بنیادی و کاربردی در حوزه های تخصصی مختلف تغذیه از جمله بررسی وضعیت تغذیه ای جامعه ، امنیت غذایی ، پایش و کنترل بیماری ناشی از غذا و بررسی راه کارهای موثر برای تغییر عادات غذایی به منظور مقابله با بیماری مزمن 
  • انجام پژوهش در جهت شناخت مشکلات سیستم رژیم درمانی در بیمارستان ها و حل مشکلات موجود
  • ارتقاء سطح علمی و دانش کاربردی اعضاء هیأت علمی گروه تغذیه
  • انجام تحقیقات مرتبط با صنعت غذا در همکاری با گروه صنایع غذایی از جمله فرمولاسیون محصولات جدید غذایی به منظور ارتقای سلامت جامعه 
  • گسترش فرهنگ صحیح تغذیه در استان کرمانشاه با برگزاری جلسات آموزشی در رسانه‌ها

 دستاوردهای ملی و فراملی 

  • انجام تحقیقات مشترک و انتشار مقالات علمی در مجلات معتبر با سایر دانشگاههای داخلی و خارجی
  •  پذیرش و تربیت دانشجویان خارجی در مقاطع ارشد و دکترای تخصصی تغذیه
  •  برگزاری کارگاهها و وبینارهای ملی و بین المللی با سایر دانشگاهها

 فعالیت در زمینه ارائه خدمات رژیم درمانی

اعضای هیأت علمی گروه در حوزه تخصصی خود در شیفت صبح و عصر در کلینیک تخصصی تغذیه و رژیم درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه چهار روز در هفته در زمینه رژیم درمانی بیماران انجام فعالیت می کنند.

فعالیت‌های صنفی

تشکیل انجمن تغذیه کرمانشاه به عنوان یکی از شاخه‌های انجمن تغذیه ایران (اتا)

معرفی مدیرگروه

 
   

دکتر امیر صابر

     دکترای تخصصی علوم تغذیه

       استادیار گروه علوم تغذیه

       رزمه علمی:   English English   فارسی فارسی

امیر صابر      

پیام مدیر گروه

به نام خدا

گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با استفاده از پتانسیل اساتید جوان در کنار اساتید با تجربه به دنبال تربیت دانشجویان توانمند در زمینه علم تغذیه می باشد. این دانشکده علیرغم نوپا بودن از امکانات آزمایشگاهی، کتابخانه و سایت پیشرفته ای جهت استفاده دانشجویان عزیز برخوردار می باشد. دانشجویان میتوانند امور پژوهشی خود اعم از تحقیقات بالینی و جامعه نگر را بدون دغدغه زیر نظر اساتید گروه انجام دهند. ارتقای همه جانبه اعضای محترم هیأت علمی گروه نیز از اهداف اصلی همیشگی گروه تغذیه می باشد.

شرح وظایف و اختیارات

  • تهیه برنامه اجرایی وظایف آموزشی و پژوهشی و خدماتی ارایه شده از طریق گروه بر اساس خط مشی شورای دانشکده با مشورت اعضاء گروه قبل از شروع نیمسال تحصیلی و ارائه آن به رئیس دانشکده
  • ابلاغ برنامه های اجرایی و تکالیف عمومی اعضای هیأت علمی اعم از آموزشی، پژوهشی، درمانی و رعایت نظم و انضباظ کاری اعضای هیأت علمی گروه و نظارت بر حسن اجرای آنها
  • ارائه پیشنهاد در مورد محورهای موضوعات و اولویتهای تحقیقاتی در گروه
  • حمایت از طرحهای پژوهشی ارزنده ای که توسط اعضای هیأت علمی ارائه میشود و هدایت امور پژوهشی و نظارت بر حسن انجام آنها
  • اظهار نظر در مورد بورس ها، فرصتهای مطالعاتی و ماموریتهای اعضای گروه و پیشنهاد آن به رئیس دانشکده
  • پیشنهاد استخدام اعضای هیأت علمی به رئیس دانشکده
  • تجدید نظر مستمر در برنامه ها با توجه به آخرین پیشرفتها و تغییرات و تحولات و تسلیم این برنامه ها به مراجع ذیربط
  • تشکیل منظم و اداره جلسات شورای گروه و ارسال گزارش کار، مصوبات پیشنهادها و نظریات جمعی گروه به رئیس دانشکده
  • انعکاس مشکلات گروه اعم از مشکلات نیروی انسانی، تجهیزاتی و مشکلات فرایندی گروه به رئیس دانشکده
  • ارزیابی کار سالانه اعضاء گروه و گزارش آن به رئیس دانشکده
  • یافتن راهکارهای مناسب جهت ایجاد ارتباط هر چه بیشتر بین گروههای بالینی و علوم پایه
  • تلاش جهت ارتقای همه جانبه اعضای محترم هیأت علمی گروه

کارشناس گروه تغذیه

سرکار خانم چقاکبودی

     کارشناس صنایع غذایی

     

شرح وظایف

  • هماهنگ سازی کلیه فعالیت های گروه با مدیر گروه
  •  هماهنگی و تنظیم جلسات درون و برون گروهی و تعیین ساعت مناسب جهت برگزاری جلسات
  •  برقراری تماس با موسسات و مراکز مختلف به منظور هماهنگی/تشکیل جلسات برون گروهی، که لازمه آن داشتن دفترچه تلفن/فکس کاملی از مسئولان و افراد ذیربط و دانشجویان تحصیلات تکمیلی گروه است.
  •  تنظیم  و هماهنگی برنامه ملاقات ها، تنظیم لیست متقاضیان ملاقات با مدیر گروه/اعضای گروه و تعیین ساعت مناسب
  • تهیه و تنظیم گزارشات لازم پیرامون مطالب و وقایع مهم روزانه جهت ارائه به مدیر گروه
  • ابلاغ و پیگیری مکاتبات گروه به افراد و واحدهای ذیربط
  • حفظ و نگهداری مستندات گروه های آموزشی بر حسب نیاز گروه/ مدیر گروه مربوطه، از جمله یک نسخه از لاگ بوک های گروه
  • پیگیری امضاء فرم های مختلف توسط مدیر و اساتید گروه
  • اطلاع رسانی و تبادل اطلاعات بین مدیر گروه و اعضای گروه
  • نصب اطلاعیه های گروه های آموزشی  در بورد گروه براساس درخواست مدیر گروه
  •  انجام اقدامات لازم در زمینه برقراری ارتباط تلفنی مدیر گروه/اعضای گروه با مراکز و موسسات مختلف
  •  پیگیری درخواست تجهیزات ارجاع شده توسط مدیر گروه
  •  تهیه نامه های اداری معمول جهت ارسال، تایپ کردن نامه ها، گزارشات و فرم های مورد نیاز گروه
  •  همکاری در انجام امور مرتبط با طرح های تحقیقاتی و پایان نامه های اعضای گروه
  •  همکاری در آزمایشگاه تغذیه و نظارت بر تجهیزات آزمایشگاهی 
تلفن:    37102008 - 083
آدرس پست الکترونیک:  amir.saber@kums.ac.ir

 آدرس: استان کرمانشاه، شهر کرمانشاه، میدان ایثار، جنب بیمارستان فارابی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی

کدپستی: 6719851552

تلفن:    37102016 - 083
آدرس پست الکترونیک: Neshatahmadi@yahoo.com

 آدرس: استان کرمانشاه، شهر کرمانشاه، میدان ایثار، جنب بیمارستان فارابی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی 

کد پستی : 6719851351