به نام خداوند جان و خرد
تاریخچه
گروه علوم تغذیه در سال 1388 به عنوان یکی از گروههای آموزشی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تحت عنوان گروه علوم تغذیه و صنایع غذایی فعالیتهای آموزشی و پژوهشی خود را آغاز کرد و در سال 1393 با کسب مجوز پذیرش دانشجو از هیئت بورد علوم تغذیه در مقطع کارشناسی ارشد رشته علوم تغذیه به عنوان اولین گروه تغذیه دانشگاههای علوم پزشکی غرب کشور وظیفه تربیت علمی و پژوهشی دانشجویان آن مقطع تحصیلی را عهدهدار گردید. این گروه در سال 1394 از گروه صنایع غذایی جدا گردید و ادامه فعالیتهای آموزشی و پژوهشی خود را در قالب گروهی مستقل و به عنوان گروه علوم تغذیه ادامه داد. با پیگیریهای مستمر، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی کرمانشاه در سال 1396 راه اندازی و افتتاح گردید. این گروه در سال 1400 موفق به اخذ نظر موافق شورای گسترش دانشگاهها به منظور تربیت دانشجویان دکترای تخصصی تغذیه شده است. این گروه متشکل از اعضاء هیأت علمی متخصص در زمینه تغذیه جامعه و تغذیه بالینی و رژیم درمانی میباشد که آموزش دانشجویان رشته علوم تغذیه در مقاطع تحصیلات تکمیلی و همچنین انجام پژوهش های نوین در زمینه علم تغذیه را بر عهده دارد.
ماموریت :
* ماموریت گروه تغذیه این است که با مطالعه و آموزش تغذیه ، سبب بهبود وضعیت سلامت جامعه از طریق تحقیق ، آموزش و اطلاع رسانی درست شود. ما تغییرات ، مکانیسم ها و اثرات غذاها و اجزای غذایی برسلامت و خطر بیماری را مطالعه می کنیم.
* پیاده سازی و ارزیابی مداخلات تغذیه از جمله مداخلات مبتنی بر غذا و آموزش تغذیه و تاثیر آنها بر افراد، جامعه و سیاست های کلان و آموزش فراگیران تغذیه و متخصصان بهداشت آینده از دیگر ماموریت های ماست.
رسالت:
-
آموزش دانشجویان در مقطع کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی رشته علوم تغذیه به نحوی که دارای دانش نظری و مهارت عملی کافی در ارائه خدمات رژیم درمانی، آموزشی و پژوهشی باشند.
-
آموزش نظری دانشجویان رشتههای پزشکی و پیراپزشکی در زمینه اصول تغذیه و رژیم درمانی در راستای ایجاد تعامل بین رشته ای و ارتباط میان رشته های مختلف در حوزه های علوم زیستی
-
رسیدن به وضعیت مطلوب امنیت غذا و تغذیه با هدف نهایی بهبود کیفیت زندگی جامعه
چشم انداز:
- راه اندازی دوره های کارشناسی تغذیه، کارشناسی ارشد تغذیه بالینی و تغذیه در جامعه
- پژوهش های کاربردی در حوزه های تخصصی تغذیه با تاکید بر پژوهش های جامعه محور
- کاهش بار بیماری های مزمن غیر واگیر در سطح استان با نهادینه کردن تغذیه صحیح در تمام سطوح جامعه
اهداف:
- راه اندازی دوره های بازآموزی در زمینه تغذیه جهت فارغ التحصیلان رشته تغذیه، پرستاری، مامایی، پزشکی و داروسازی
- انجام پژوهش های بنیادی و کاربردی در حوزه های تخصصی مختلف تغذیه از جمله بررسی وضعیت تغذیه ای جامعه ، امنیت غذایی ، پایش و کنترل بیماری ناشی از غذا و بررسی راه کارهای موثر برای تغییر عادات غذایی به منظور مقابله با بیماری مزمن
- انجام پژوهش در جهت شناخت مشکلات سیستم رژیم درمانی در بیمارستان ها و حل مشکلات موجود
- ارتقاء سطح علمی و دانش کاربردی اعضاء هیأت علمی گروه تغذیه
- انجام تحقیقات مرتبط با صنعت غذا در همکاری با گروه صنایع غذایی از جمله فرمولاسیون محصولات جدید غذایی به منظور ارتقای سلامت جامعه
- گسترش فرهنگ صحیح تغذیه در استان کرمانشاه با برگزاری جلسات آموزشی در رسانهها
دستاوردهای ملی و فراملی
- انجام تحقیقات مشترک و انتشار مقالات علمی در مجلات معتبر با سایر دانشگاههای داخلی و خارجی
- پذیرش و تربیت دانشجویان خارجی در مقاطع ارشد و دکترای تخصصی تغذیه
- برگزاری کارگاهها و وبینارهای ملی و بین المللی با سایر دانشگاهها
فعالیت در زمینه ارائه خدمات رژیم درمانی
اعضای هیأت علمی گروه در حوزه تخصصی خود در شیفت صبح و عصر در کلینیک تخصصی تغذیه و رژیم درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه چهار روز در هفته در زمینه رژیم درمانی بیماران انجام فعالیت می کنند.
فعالیتهای صنفی
تشکیل انجمن تغذیه کرمانشاه به عنوان
یکی از شاخههای انجمن تغذیه ایران (اتا)