معرفی بازار کار رشته تغذیه در ایران
در حال حاضر بازار کار رشته علوم تغذیه از لحاظ در وضعیت مناسبی قرار دارد. فارغالتحصیلان این رشته میتوانند در بخش تغذیه بیمارستانها، خانههای بهداشت، کارخانجات تولید مواد غذایی بعنوان مسئول فنی، باشگاه های ورزشی، نمایندگان علمی شرکتهای دارویی، کترینگ شرکتهای هواپیمایی، در کلینیکهای تغذیه و رژیم درمانی به صورت مستقل و یا با همکاری پزشکان متخصص داخلی و… مشغول به کار شوند.
۱- مشاور تغذیه در بخش تغذیه بیمارستان به تدوین و تنظیم برنامه های غذایی برای افراد بستری در بخش های مختلف همچون غدد، کودکان، سرطان و ICU می پردازد. افزون بر این وظیفه نظارت بر مراحل مختلف فرآوری غذا، از پخت تا سرو در آشپزخانه، بر عهده وی است.
۲- مشاور تغذیه در بخش خانه بهداشت وظیفه پایش و مراقبتهای تغذیهای گروههای سنی مختلف و گروههای آسیب پذیر از جمله زنان باردار، نوزادان، کودکان و نوجوانان و سالمندان را بر عهده دارند، همچنین آموزش و فرهنگ سازی تغذیهای و افزایش سواد تغذیهای از جمله وظایف این گروه هست.
۳- مشاور تغذیه که در حیطه تغذیه ورزشی اطلاعات کسب کرده می تواند در باشگاه های ورزشی و یا در تیم های ورزشی به کار تدوین رژیم های غذایی برای ورزشکاران در ورزش های تیمی و انفرادی مختلف بپردازد. فعالیت در این حیطه از تغذیه به میزان زیادی مستلزم تسلط بالا بر مکمل های ورزشی و آشنایی با ماهیت ورزش های مختلف است.
۴- مشاور تغذیه به عنوان نماینده علمی شرکتهای دارویی که وظیفه معرفی محصولات دارویی و مکملها را به پزشکان و مطبداران و داروخانهها دارند و با توجه به زمینه علمی در حوزه مکملها میتوانند در این زمینه موفق باشند
۵- تهیه و تدوین منوهای غذایی در کترینگ شرکت های هواپیمایی و حتی رستوران های مختلف با در نظر گرفتن میزان کل انرژی، درشت مغذی ها و ریز مغذی های مورد نیاز افراد و نظارت بر مراحل فرآوری غذا از حوزه های نوین اشتغال برای رشته تغذیه است.
۶- و در نهایت محبوب ترین حیطه فعالیت برای فارغ التحصیلان این رشته، مطب های تغذیه و رژیم درمانی است. مشاور تغذیه در مطب خود به تدوین رژیم غذایی برای بیماران سرپایی می پردازد. این افراد نه تنها برای رژیم های چاقی و لاغری به مطب مشاور تغذیه مراجعه می کنند، بلکه متخصصین مختلف همچون قلب و عروق، دیابت و غدد درون ریز، کودکان و ... مراجعین خود را برای پیروی از رژیم غذایی خاص به مشاور تغذیه ارجاع می دهند.
۷- امروزه با توجه اهمیت روزافزون علم تغذیه و تأثیر آن بر سلامت افراد، دغدغه چاقی و لاغری، لزوم رعایت رژیمهای غذایی در بیماری های مختلف و … پیشبینی میشود متخصصین این رشته پیشرفت درآمدی قابل توجهی داشته باشند. امکان اشتغال در مراکز تحقیقاتی مختلف برای کارشناسان ارشد این رشته و نیز تدریس در دانشگاه ها برای فارغ التحصیلان مقطع دکتری فراهم است.