۱۹ سال پس از هرم غذایی، بشقاب من توسط وزارت کشاورزی ایالت متحده آمریکا در سال ۲۰۱۱ معرفی شد. این بشقاب یک تصویر دایرهای شکل است که پنج گروه غذایی را شامل میشود. بشقاب من به چند بخش شامل تقریباً ۳۰ درصد غلات، ۴۰ درصد سبزیجات، ۱۰ درصد میوه، ۲۰ درصدپروتئینو درکنار آنها بخش کوچکی به عنوان لبنیات، شامل یک لیوانشیر یا یک فنجانماست، تقسیم شده است.
پیام اصلی بشقاب من:
-رعایت اصل تنوع غذایی در رژیم غذایی روزانه
- تعادل در مصرف گروههای غذایی، یعنی برخی موادغذایی لازم است بیشتر و برخی کمتر مصرف شوند.
بر طبق راهنمای این بشقاب، باید نیمی از بشقاب خود را به گروه میوه ها و سبزی ها اختصاص دهید و نیمی دیگر با مقدار بیشتر غلات و مقدار کمتر پروتئین ها و در کنار آن از گروه لبنیات استفاده کنید .
نکات مهم!!!
تعادل انرژی :
- از غذای خود لذت ببرید اما کمتر بخورید.
- از مصرف سهم های بزرگ غذایی پرهیز کنید.
غذاهایی که باید مصرف شان افزایش یابد:
- نیمی از بشقاب میوه جات و سبزی ها.
- حداقل نیمی از غلات خود را از غلات کامل (نان سبوس دار ،جو دو سر و...) تهیه کنید.
- مصرف شیر را به شیرهای بدون چربی یا کم چرب (1%) تغییر دهید.
غذاهایی که باید مصرف شان کاهش یابد:
- سدیم (نمک) غذاها مانند سوپ ،نان و غذاهای منجمد را مقایسه کنید و غذاهایی با سدیم کمتر را انتخاب کنید.
- به جای نوشابه ها و آبمیوه های صنعتی آب بنوشید .
برگرفته از:
https://www.choosemyplate.gov/MyPlate, Last Updated: Jan 26, 2018