اخبار

هفت مورد از بهترین غذاها برای مقابله با آلرژی‌های فصلی

هفت مورد از بهترین غذاها برای مقابله با آلرژی‌های فصلی

آلرژی ممکن است در فصول مختلف سال رخ دهد و افراد مختلف در گروه های سنی مختلف را درگیر نماید. به طور کل آلرژی ممکن است مشکلات عدیده ای مانند عطسه و خارش در نواحی مختلف بدن را به دنبال داشته باشدو یا منجر به ورم و آبریزش چشم‌های افراد شود. از همین رو، گزارش شده است که میلیون‌ها انسان در دنیا با آلرژی‌های فصلی دست و پنجه نرم می‌کنند. افراد ممکن است از یک یا چند داروی ضدآلرژن مانند اسپری بینی یا قطره‌ چشم برای تسکین علائم خود استفاده کنند، اما مطالعات متعددی نشان داده اند که موادغذایی نیز می‌تواند تاثیر چشمگیری بر علائم آلرژی‌های مختلف فصلی داشته باشند. اگر شما هم جزو افرادی هستید که از آلرژی‌های فصلی رنج می برید، می‌توانید هفت مورد از بهترین و موثرترین مواد غذایی را که می توانندمفید باشند را در سبد مصرف غذایی روزانه خود بگنجانید.

 

1.  سبزیجات تخمیر شده

سبزیجات نه تنها مملو از ویتامین ها، مواد معدنی، فیبر و انواع مواد مغذی هستند، بلکه زمانی که از آنها در حالت تخمیرشده مصرف می‌کنید، منبع مهمی از باکتری‌های پروبیوتیک به شمار می‌روند. رایج ترین این سبزیجات تخمیر شده کلم ترش هست، اما مصرف کنندگان می‌توانند انواع سبزیجات تخمیر شده را از فروشگاه های مواد غذایی خریداری کنند و یا در خانه تخمیر کنند. پروبیوتیک‌ها باکتری‌های زنده ای هستند که در دستگاه گوارش خصوصا روده انسان زندگی می کنند که علاوه بر کمک به سلامت دستگاه گوارش، تاثیر بسزایی بر تقویت ایمنی بدن را نشان می‌دهند. این ارتباط بین پروبیوتیک و دستگاه ایمنی برای آلرژی های فصلی بسیار مهم هست؛ به طوریکه مطالعات متعدد نشان دادند که مصرف روزانه پروبیوتیک و پری‌بیوتیک به کنترل علائم آلرژی مانند عطسه، خارش و آبریزش بینی کمک می کند.

2.  ماهی سالمون

سالمون یک ماهی چرب و سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 است. عموما، این چربی‌های ضد التهابی می توانند نقش کلیدی در کاهش التهاب و تعدیل فعالیت سیستم ایمنی شما داشته باشند. بنابراین اگر آلرژی فصلی دارید مصرف این ماهی می‌تواند مفید باشد. با این حال مطالعات نشان دادند که ماهی پرورش داده شده در مراکز پرورش ماهی به نسبت ماهی‌های آب‌های آزاد دارای امگا 3 کمتری هستند و البته احتمال بیشتری دارد که حاوی آلاینده‌های مضر مانند انواع فلزات سنگین یا مواد شیمیایی باشند.

آلرژی 2

 

3.   مرکبات

پرتقال و نارنگی سرشار از ترکیبات فلاونوئیدی هستند؛ این ترکیبات تا حد زیادی می‌توانند به کاهش التهاب ناشی از آلرژی‌ها و همچنین سایر عوامل محیطی کمک کند. این محصولات همچنین سرشار از ویتامین C هستند. همانطور که می‌دانید هیستامین عامل اصلی آبریزش چشم، خارش گلو، آبریزش بینی و عطسه هست. در همین راستا، ویتامین C می تواند به طرز موثری در جلوگیری از ترشح هیستامین که یک ماده شیمیایی کلیدی در بروز علائم آلرژی است، ایفای نقش ‌کند.

4.   سیب

شاید باورش چندان راحت نباشد اما مصرف یک عدد سیب در روز می تواند در کاهش آلرژی بسیار موثر باشد. سیب سرشار از کوئرستین، بیوفلاونوئید و آنتی‌اکسیدانهای متعدد است. با این حال، علاوه بر سیب، کوئرستین در موادغذایی دیگری مانند چای، انواع توت‌ها و حتی پیاز قرمز نیز به فراوانی یافت ‌می‌شود، که همگی ممکن است به نسبت برای کاهش علائم آلرژی فصلی مفید باشند. در واقع کوئرستین به عنوان یک آنتی هیستامین طبیعی عمل می کند، بنابراین موادغذایی حاوی آن می‌توانند به تسکین علائم آلرژی فصلی (مانند آبریزش بینی، عطسه و خارش چشم) کمک کند.

آلرژی3

 

5.   آناناس

آناناس یک میوه استوایی خوش طعم است که سرشار از ویتامین C، منگنز و انواع آنزیم ضد التهابی مانند بروملین است. محققان و پزشکان مدت‌هاست که از بروملین به عنوان یک درمان جایگزین برای بیماری‌های مختلف از جمله تسکین علائم آلرژی فصلی استفاده می‌کنند. بروملین یک نوع پروتئاز هست که با تجزیه پروتئین‌های عامل التهاب در بدن، به کاهش آلرژی و التهاب‌های مختلف نائل ‌می‌گردد. درواقع این فرآیند به کاهش تورم در غشاهای مخاطی سینوس‌ها کمک می‌کند، که در نهایت منجر به کاهش گرفتگی مرتبط با آلرژی‌های فصلی ‌می‌شود. علاوه بر موارد ذکرشده در فوق، آناناس سرشار از ویتامین C است و به همین دلیل به تنظیم سطح هیستامین نیز کمک می کند، که این موضوع به نوبه خود یکی دیگر از عوامل موثر در واکنش ها و علائم آلرژیک است.

6.   فلفل قرمز

فلفل قرمز یا فلفل تند به عنوان یک ضد احتقان طبیعی منحصربه فرد شناخته می‌شود و از همین رو در کاهش تورم مخاط بینی یا چشم نقش ویژه‌ای ایفا می‌کند. فلفل قرمز یکی از میوه‌های گیاهی پرخاصیت است که اغلب به صورت خام، پخته و یا پودر در غذاها استفاده می‌شود. طبع این ادویه نیز به دلیل سطح بالای کاپسیسین (capsaicin) گرم است. درواقع اکثر فواید این گیاه از ترکیب capsaicin نشات می‌گیرد.  فلفل قرمز می تواند به پاکسازی گرفتگی بینی و مجرای سینوس‌ها و همچنین کاهش ترشحات بینی کمک کند. این ادویه می‌تواند در انواع سوپ‌ها، خورش‌ها یا حتی غذاهای کباب شده متعدد اضافه گردد تا مصرف‌کننده از فواید آن بهره‌مند شود. از سویی دیگر، بو کردن فلفل قرمز در ابتدا سوزش ایجاد می‌کند و حتی ممکن است درد را بدتر کند اما capsaicin خیلی زود شروع به مداخله می‌کند و بدین ترتیب گرفتگی بینی را تا چندین ماه بعد از بو کردن آن بهبود می‌بخشد.

7.   زردچوبه

زردچوبه ادویه ای است که معمولا در آشپزی هندی و تایلندی استفاده می‌شود، اما در ایران نیز در بسیاری از غذاهای خورشتی یا سرخ‌کردنی نیز به مقدار زیادی مصرف می‌گردد. این ادویه به طرز موثری به کاهش التهاب کمک می کند. افزودن زردچوبه به رژیم غذایی یکی از راه‌های آسان و طبیعی برای مبارزه با آلرژی فصلی به شمار می‌رود. ترکیب فعال موثر زردچوبه کورکومین نامیده ‌می‌شود که باعث کاهش ترشح هیستامین، در موش‌های آزمایشگاهی می‌شود. با این حال مطالعات روی انسان‌ها هنوز هم تا حد زیادی محدود است، اما کورکومین موجود در زرچوبه علاوه بر انکه نویدبخش کاهش علائم مزاحم آلرژی فصلی است، بلکه راهی موثر در افزایش لذیذ شدن و دادن طعم خوشایند به غذاهاست.

آلرژی4

 

سایر نکات و راه‌های موثر در کاهش آلرژی:

Ø     نوشیدن حداقل 8 لیوان آب در روز که می‌تواند به رقیق شدن ترشحات بینی کمک می‌کند. از طرفی، آنتی هیستامین‌هایی که برای درمان علائم آلرژی استفاده می شوند، می‌توانند تا حدی دهان و مجرای بینی را نیز خشک نمایند.

Ø     اجتناب از مصرف الکل و همچنین مصرف سیگار 

Ø     استفاده از فیلتر هوا در اتاق و مناطق بسته

Ø     استحمام روزانه به منظور پاک کردن گرده‌ها از سطح پوست

Ø     عوض کردن لباس‌های ورزشی بعد از انجام ورزش در فضای باز

Ø     عوض کردن مکرر و زود به‌ زود ملحفه و لباس

منابع

 

Ø  “Probiotics May Help Relieve Seasonal Allergies – Live Science.” 04 May. 2015, livescience.com/50723-probiotics-help-relieve-seasonal-allergies.html.

Ø  “Vitamin C for Allergies: Effectiveness, Uses, and Precautions.” 02 Mar. 2021, healthline.com/nutrition/vitamin-c-for-allergies.

Ø  Kurup VP, Barrios CS. Immunomodulatory effects of curcumin in allergy. Mol Nutr Food Res. 2008 Sep;52(9):1031-9. doi: 10.1002/mnfr.200700293. PMID: 18398870.

 

 

۲۹ تیر ۱۴۰۱ ۰۹:۴۳

نظرات بینندگان

نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید