فرصت های شغلی تغذیه

تعریف رشته تغذیه

رشته تغذیه یکی از رشته‌های علوم پزشکی است که به منظور دستیابی به توسعه پایدار در جهت بهبود سلامت فرد و جامعه گام بر می‌دارد. این رشته به اصول علم تغذیه، ارزش گذاری مواد غذایی، نحوه تغذیه مناسب برای حفظ سلامت بدن و رژیم درمانی می‌پردازد. بنابراین هدف آن پیشگیری از بیماری‌های مرتبط با تغذیه و کمک به درمان آن‌ها از طریق ارائه رژیم‌های غذایی مناسب می‌باشد. دانش آموختگان رشته علوم تغذیه هم در زمینه پیشگیری از بیماری‌ها در مراکز بهداشتی و هم در زمینه کمک به درمان بیماران از طریق رژیم درمانی در بیمارستان‌ها انجام وظیفه می‌نمایند. برای راه اندازی یک کلینیک که در آن به عنوان مشاوره تغذیه و رژیم درمانی بخواهید فعالیت داشته باشید، باید دارای مدرک کارشناسی مرتبط علوم تغذیه، کارشناسی ارشد ( در صورت نداشتن کارشناسی مرتبط نیاز به دو سال سابقه ی بیمارستانی دارد) و دکترای تغذیه (متخصص تغذیه) باشند.

جایگاه شغلی دانش آموختگان:

دانش آموختگان رشته علوم تغذیه می‌توانند در مراکز زیر انجام وظیفه نمایند:
۱. بیمارستان‌ها  ۲. کلینیک‌های تغذیه و رژیم درمانی  ۳. دفاتر مشاوره تغذیه  ۴. مراکز بهداشتی درمانی  ۵. کارخانه‌های تولید مواد غذایی

برخی از این دانشجویان به دلیل علاقه به کارهای بازاریابی می توانند به عنوان نماینده علمی، در شرکت های محصولات دارویی، برای معرفی و بازاریابی محصولات مشغول به کار شوند.