معرفی

گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با برگزاری برنامه های آموزشی و پژوهشی در رشته های علوم و صنایع غذایی و همچنین بهداشت و ایمنی مواد غذایی مسئول تعلیم دانشجویان داخلی و خارجی به هدف پرورش مدیران، پژوهشگران و مسئولان فنی در کارخانجات صنایع غذایی و نیز ارگانهای دولتی مربوطه می باشد.

تاریخچه

در نیمسال دوم 92-91 اولین دوره دانشجویان رشته کارشناسی پیوسته علوم و صنایع غذایی- گرایش کنترل کیفی و بهداشتی در گروه علوم تغذیه پذیرش شدند.در سال 94 گروه های علوم تغذیه و علوم و صنایع غذایی از هم تفکیک شده و به طور مستقل به فعالیت خود ادامه دادند. در همین سال گروه علوم و صنایع غذایی موفق به پذیرش اولین دوره دانشجویان در مقطع کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی- گرایش کنترل کیفی و بهداشتی گردید. سپس در سال 96 اولین دوره دانشجویان کارشناسی ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی پذیرفته شدند.

چشم انداز

از چشم اندازهای گروه علوم و صنایع غذایی می توان به برنامه ریزی در خصوص جذب اعضای هئیت علمی مستعد و توانمند، افزایش همکاری با دانشگاه های معتبر خارجی، طراحی، راه اندازی و تجهیز آزمایشگاه‌های آموزشی-تحقیقاتی، افزایش جذب دانشجویان خارجی، افزایش توانمندی علمی به عنوان قطب علوم و صنایع غذایی در غرب کشور، نیل به سطوح بالاتر علمی در کشور و در نهایت بهبود سلامت و تغذیه مردم اشاره کرد.

اولویت های پژوهشی

تولید غذاهای فراسودمند، توسعه روش های تجزیه و کنترل کیفیت مواد غذایی، استفاده از تکنولوژی های نوین در تولید و نگهداری مواد غذایی، مدلسازی و بهینه یابی فرایندهای تولید و نگهداری مواد غذایی، کاهش ضایعات مواد غذایی، کاربرد علم نانو در علوم و صنایع غذایی، ایمنی شیمیایی و میکروبی مواد غذایی

توانمندی ها

از توانمندی های این گروه می توان به موارد زیر اشاره کرد: چاپ بیش از 80 مقاله معتبر داخلی و خارجی، ثبت اختراع، هدایت و راهنمایی پایان نامه و طرح در زمینه های مختلف علوم و صنایع غذایی، کسب عناوین فناور برتر، پژوهشگر برتر، استاد برتر اخلاق حرفه ای و استاد نمونه دانشگاه توسط اعضای هیات علمی گروه، طراحی سوالات استاندارد جهت آزمون های کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی، انجام آزمایشات تخصصی مواد غذایی، برگزاری کارگاه‌ها و سمینارهای علمی و تخصصی در سطح استان و منطقه، ارتباط و همکاری مستمر با معاونت بهداشتی دانشگاه، غذا و داروی دانشگاه و همچنین انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، مشاوره علمی به کارخانجات مواد غذایی.

همچنین دانشجویان گروه علوم و صنایع غذایی تاکنون موفق به کسب مقام دانشجوی نمونه دانشگاه و رتبه های برتر کنکور کارشناسی ارشد شده اند.